Články z kategorie

Víkendová láska na celý život

03.02.2022 | Recenze
Víkendová láska na celý život

Prožít se svou milovanou nebo milovaným celý život, nebo jen jeden víkend v roce? Volba hrdinů povedeného románu Na viděnou příští léto vás překvapí. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Od pramene Vltavy až do vesmíru

25.01.2022 | Recenze
Od pramene Vltavy až do vesmíru

Dva stateční žabáci, kteří si chtějí splnit velký sen. Žabí kamarádi na dobrodružné cestě k pražskému kosmodromu. Jestli nevíte, kde to je a co se tam bude dít, prozradí vám to Žabarádi, nová veselá knížka pro děti. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Vraždy z Coopers Chase

11.01.2022 | Recenze
Vraždy z Coopers Chase

Vraždy z Midsomeru, ze sousedství i vřesovišť se mohou jít zahrabat. Nastupuje Coopers Chase a Čtvrteční klub amatérských detektivů. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Smečka z Yellowstonu

07.01.2022 | Recenze
Smečka z Yellowstonu

Vlci, nádherná, hrdá a společenská zvířata, která lidé v určité době odsoudili k vyhubení. Stále však naštěstí existuje mnoho dobrých lidí, kteří se snaží o jejich záchranu. Rick McIntire napsal o svém snažení knihu Vzestup vlka 8. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

06.01.2022 | Recenze
Životu není třeba rozumět, stačí ho žít

Není to život, není to smrt. Není to sen, ale ani skutečný život. Zkrátka něco uprostřed, čemu je třeba přijít na kloub. Je to Půlnoční knihovna, skvělý, lehce filozofický román od Matta Haiga. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Každý v domě střeží tajemství

10.12.2021 | Recenze
Každý v domě střeží tajemství

V potemnělých i zářících oknech každého domu se skrývá příběh. Za několik takových oken se dívá čtivý román Myší díra. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více
Nepřehlédněte

První březnový víkend se do Ostravy sjedou všichni milovníci knih. Už popáté se zde koná Knižní festival Ostrava, jehož letošní tváří se stala spisovatelka Nina Špitálníková

21.02.2024 | Knižní zajímavosti

"Když má kniha vyprávět příběh největší československé kapely, musí být stejně dobrá jako muzika, o které pojednává," říká Marcela Titzlová, autorka publikace Elán

20.02.2024 | Rozhovory

Za zamčenými dveřmi – thriller, kvůli kterému přestanete mít rádi vůni levandule. Nechte se zlákat recenzí na čerstvou knižní novinku

19.02.2024 | Recenze

Ztratily se dvě šťastně vdané ženy, které nemají nic společného. Nemůže jejich zmizení přeci jen nějak souviset? Přečtěte si ukázku z knižní novinky Připoutaná

18.02.2024 | Ostatní

Návykové romány začátku roku 2024, které budete milovat! Užijte si dávku intrik, boje, lásky a vášně s únorovými knižními novinkami

17.02.2024 | Tipy na knihy

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.