Články z kategorie

Ted Bundy, na jedné straně lamač dívčích srdcí, na straně druhé bezcitný muž a bestiální vrah

24.09.2022 | Recenze
Ted Bundy, na jedné straně lamač dívčích srdcí, na straně druhé bezcitný muž a bestiální vrah

Když Ann Rule pracovala na lince bezpečí, ani ve snu ji nejspíše nenapadlo, že ten milý kolega s příjemným a uklidňujícím hlasem vedle ní bude jednoho dne patřit mezi nejznámější Američany historie. Tím mužem totiž nebyl nikdo jiný než Ted Bundy, jeden z nejhorších sériových vrahů vůbec. Muž, o němž se říkalo, že má dvě tváře...

Číst více

Mateřstvím získalo její povolání jiný rozměr, říká pediatrička Klára Sekyrová

20.09.2022 | Recenze
Mateřstvím získalo její povolání jiný rozměr, říká pediatrička Klára Sekyrová

Být dobrou mámou je podobně náročné jako být dobrou lékařkou – musíte mít hlavu i srdce otevřené změnám, umět naslouchat a být neustále ochotni pracovat na sobě samém. Své o tom ví Klára Sekyrová, která se rozhodla podělit o zkušenosti z obojího v nové knize Dr. Máma.

Číst více

Mysteriózní thriller od mistra temnoty, Franck Thilliez opět šokuje závěrem knihy

16.09.2022 | Recenze
Mysteriózní thriller od mistra temnoty, Franck Thilliez opět šokuje závěrem knihy

Gabriel Moscato, náčelník četnictva malé horské vesničky Sagas v Savojských Alpách se s nasazením všech pák snaží najít svoji ztracenou sedmnáctiletou dceru Julii, která třikrát týdně trénovala na závody v Chamonix. Její horské kolo našli opřené o strom druhý den, co se nevrátila domů. Psí stopaři ztratili její stopu v oblasti parkoviště. Helikoptéry ze vzduchu a desítky policistů prozkoumávaly les.

Číst více

Kočičí válečníci v psím podání, to je strhující zvířecí fantasy nejen pro děti

12.09.2022 | Recenze
Kočičí válečníci v psím podání, to je strhující zvířecí fantasy nejen pro děti

Ultima z rodu Dairnů
Příběh vymírajícího národa čestných a statečných dairnů, jimž už mnoho možností nezbývá. Možná jedinou nadějí je Byx, nejmenší z vrhu a všemi opovrhovaná. To se má ale brzy změnit. A Byx je odhodlaná bojovat.

Číst více

Dechberoucí historická fikce z poválečného Berlína o přežití, lásce a odpuštění

10.09.2022 | Recenze
Dechberoucí historická fikce z poválečného Berlína o přežití, lásce a odpuštění

Německá Židovka Millie Meike Mosbachová, jíž se spolu se svým bratrem podařilo na začátku války uprchnout z Německa, se po válce vrací do své rodné země jako příslušnice americké armády s posláním pomáhat přeživším Němcům najít práci a bydlení, a především je jejich úkolem denacifikovat zemi.

Číst více

Igor Bareš se převtělil do všech postav oblíbeného policejního oddělení Q

08.09.2022 | Recenze
Igor Bareš se převtělil do všech postav oblíbeného policejního oddělení Q

Devátý případ oddělení Q z pera dánského autora Jussiho Adler-Olsena nese trochu záhadný název Chlorid sodný. Co má NaCl, tedy kuchyňská sůl, společného s pátráním po možném sériovém vrahovi? Na to si můžete posvítit s oblíbenými hrdiny jedné z nejúspěšnějších severských detektivních sérií posledních let.

Číst více
Nepřehlédněte

Hana Robinson: Ráda bych šla na skleničku s Alenou Mornštajnovou

25.09.2022 | Rozhovory

Ted Bundy, na jedné straně lamač dívčích srdcí, na straně druhé bezcitný muž a bestiální vrah

24.09.2022 | Recenze

Michal Bystrov odhaluje těžké životní osudy a tajemství o původu Waldemara Matušky

23.09.2022 | Knižní zajímavosti

Markéta Hejkalová pořádá knižní veletrh v Havlíčkově Brodě, její novou knihu pokřtí Alena Mornštajnová

22.09.2022 | Rozhovory

Knižní klub rozdal literární ceny, letos také oslaví 30. let od svého založení v roce 1992

21.09.2022 | Knižní zajímavosti

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.