Články z kategorie

Díky knize Michala Bystrova můžete nahlédnout za oponu Matuškova života a pochopit například okolnosti jeho emigrace

12.11.2022 | Recenze
Díky knize Michala Bystrova můžete nahlédnout za oponu Matuškova života a pochopit například okolnosti jeho emigrace

Hledáte dárek, který rozradostní srdéčko vašeho (pra)rodiče, milovníka hudby či zasněného jedince, jenž s láskou vzpomíná na staré dobré časy? Pak pro vás máme tip na skvělou knihu: Waldemar Matuška – Snům ostruhy dát. Tato publikace se zabývá životem i kariérou jednoho z našich nejslavnějších zpěváků, miláčka publika, Waldemara Matušky. Odpovídá také na otázky: Jaký byl, než se proslavil? Co dělal před nástupem do divadla Semafor, proč se rozhodl vyučit sklářem a kde všude uspěl během odchodu do ciziny?

Číst více

Poznejte blíže tragické okolnosti války ve Vietnamu, díky působivému vyprávění novináře Maxe Hastingse

07.11.2022 | Recenze
Poznejte blíže tragické okolnosti války ve Vietnamu, díky působivému vyprávění novináře Maxe Hastingse

Vietnam. Pro západní svět exotická země s rozmanitou přírodní scenérií, která skýtá krásné výhledy na rýžová pole, horské hřebeny i písčité pláže, a s komunistickou stranou u moci. Položili jste si někdy otázku, jak a kdy se komunismus jakožto ideologie s evropskými kořeny a trn v oku některých zemí do Vietnamu dostal a proč se Vietnamem prohnalo tolik krvavých bojů, o kterých jsme toho tolik slyšeli z různých filmů či dokumentů?

Číst více

Sara Nisha Adams ve svém románu boří mezigenerační hranice a dokazuje, že četba má smysl v každé době i věku

05.11.2022 | Recenze
Sara Nisha Adams ve svém románu boří mezigenerační hranice a dokazuje, že četba má smysl v každé době i věku

Cesty mladičké studentky Alíši pracující jako brigádnice v knihovně a postaršího vdovce Mukéše by se zřejmě nikdy neprotnuly, nebýt knížek. A to si představte, že donedávna ani jeden z nich nečetl!

Číst více

Debut Oldřicha Burdy, moderátora losování populární loterie Sazka, je o milionové výhře, ale také o beznaději bezdomoveckého světa

02.11.2022 | Recenze
Debut Oldřicha Burdy, moderátora losování populární loterie Sazka, je o milionové výhře, ale také o beznaději bezdomoveckého světa

Oldřicha Burdu, autora románu Výherce, znal před lety celý národ. Právě on stál v televizním studiu a moderoval losování nejpopulárnější loterie v republice. Před jeho očima lidé vyhrávali miliony – a prosázeli ještě víc. Své zkušenosti pak nyní umně zúročil v románu Výherce. V příběhu moderátora Pavla, který trefí mnohamilionový jackpot – a neví, co s ním dál.

Číst více

Marek Epstein napsal sugestivní román o dobách, které, doufejme, už nikdy nezažijeme

28.10.2022 | Recenze
Marek Epstein napsal sugestivní román o dobách, které, doufejme, už nikdy nezažijeme

Kolik toho unese jeden lidský život?
Leontýna Frýdová je od narození obdařena téměř až nadlidskou fyzickou silou, čeká ji však život, kdy jen její dar nemusí stačit.
Němci Leu připravili o rodinu, ale Bůh, patrně jako veliký vtipálek, jí jednoho z nich poslal jako anděla strážného. Nenechte se mýlit, Hermann není dobrým člověkem, snaží se najít vykoupení za tisíce mrtvých v jedné nevinné duši. Lea tak dostává novou naději na život. Naději, kterou velice rychle zašlapou hluboko do země naši „osvoboditelé“ z východu.

Číst více

Tajemný klášter, který láká dívky na štěstí a blahobyt, skrývá děsivé tajemství a stoletou kletbu

26.10.2022 | Recenze
Tajemný klášter, který láká dívky na štěstí a blahobyt, skrývá děsivé tajemství a stoletou kletbu

Havraní dvůr, tak se říká klášteru svaté Magdaleny na vršku kopce, který je opředen mnoha legendami. Lidé si vypráví o tajemných řeholnicích, které tam po léta sídlí. Každý, kdo prošel bránou staré budovy, už se prý nikdy nevrátil. Proč by se taky vracel, když tam o něj bude královsky postaráno?

Číst více
Nepřehlédněte

Mladým mužům často chybějí ke štěstí úplně jednoduché rady, říká Peter Podlesný. Jeho podcast patří k nejposlouchanějším na Slovensku

30.11.2022 | Rozhovory

Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. To není skutečnost, to je začátek románu Mikela Santiaga

29.11.2022 | Recenze

Colleen Hooverová: Ovládla TikTok, potom i žebříčky bestsellerů

28.11.2022 | Knižní zajímavosti

Chtěl jsem vytvořit nové ztělesnění upíra, který se od ostatních liší, říká Victor Dixen a proměnil krále Slunce v despotického vampýra

27.11.2022 | Rozhovory

Knihy, které skrývají tu správnou dávku motivace, nemusí být jen od známých autorů jako je Matt Haig nebo Mark Manson

26.11.2022 | Knižní zajímavosti

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.