Články z kategorie

Kočičí válečníci v psím podání, to je strhující zvířecí fantasy nejen pro děti

12.09.2022 | Recenze
Kočičí válečníci v psím podání, to je strhující zvířecí fantasy nejen pro děti

Ultima z rodu Dairnů
Příběh vymírajícího národa čestných a statečných dairnů, jimž už mnoho možností nezbývá. Možná jedinou nadějí je Byx, nejmenší z vrhu a všemi opovrhovaná. To se má ale brzy změnit. A Byx je odhodlaná bojovat.

Číst více

Dechberoucí historická fikce z poválečného Berlína o přežití, lásce a odpuštění

10.09.2022 | Recenze
Dechberoucí historická fikce z poválečného Berlína o přežití, lásce a odpuštění

Německá Židovka Millie Meike Mosbachová, jíž se spolu se svým bratrem podařilo na začátku války uprchnout z Německa, se po válce vrací do své rodné země jako příslušnice americké armády s posláním pomáhat přeživším Němcům najít práci a bydlení, a především je jejich úkolem denacifikovat zemi.

Číst více

Igor Bareš se převtělil do všech postav oblíbeného policejního oddělení Q

08.09.2022 | Recenze
Igor Bareš se převtělil do všech postav oblíbeného policejního oddělení Q

Devátý případ oddělení Q z pera dánského autora Jussiho Adler-Olsena nese trochu záhadný název Chlorid sodný. Co má NaCl, tedy kuchyňská sůl, společného s pátráním po možném sériovém vrahovi? Na to si můžete posvítit s oblíbenými hrdiny jedné z nejúspěšnějších severských detektivních sérií posledních let.

Číst více

Svíravá prázdnota postapokalyptického světa připomíná McCarthyho Cestu i Merleho Malevil

06.09.2022 | Recenze
Svíravá prázdnota postapokalyptického světa připomíná McCarthyho Cestu i Merleho Malevil

Karel Kučera při běžné kontrole hasicích přístrojů ztratí v bývalém protiatomovém krytu vědomí, a když se probere, zjistí, že většina lidí i zvířat v Praze, ale vlastně i na celé Zemi zmizela. Jídlo je nepoživatelné, zimní počasí se zbláznilo a teplotní výkyvy jsou obrovské. Karlovi nezbývá než se nové situaci přizpůsobit – a přežít. Zvlášť když je jasné, že společně s ním někde v okolí přežili i další lidé, skrytí různě po sklepích, kanalizacích a vojenských objektech – agresivní bezdomovci, feťáci nebo vojáci, z nichž ten s nejvyšší hodností má podezřele vyvinutý mesiášský komplex. A Karel těmto lidem bude muset za čas čelit…

Číst více

Autentický román z období socialismu podle vyprávění pamětníků

03.09.2022 | Recenze
Autentický román z období socialismu podle vyprávění pamětníků

Talentovaná autorka Lucie Hlavinková na sebe upozornila především strhujícím románem Kdo šije u Podolské? Teprve poté se o ni čtenářská veřejnost začala více zajímat, o její předchozí knihy i o knihy pro děti.

Číst více

Kousek štěstí čeká na každého

31.08.2022 | Recenze
Kousek štěstí čeká na každého

Carli je třicet let a stojí tak trošku na rozcestí. Je singl, pracuje v kavárně, a i když má svou práci ráda, cítí, že by chtěla trošku víc. Ani bydlení není to pravé ořechové, je to vlastně nouzovka kvůli hoře dluhů za studentskou půjčku. Dva její spolubydlící vypadali zprvu v pohodě, ale s každým dnem je těžší spolu vyjít. Ještěže je tu skvělá kamarádka Fritzi, která s ní pracuje v kavárně, ale ani ona nemá lék na všechna trápení. Než se však Carli „rozhoupe“, aby udělala něco se svým životem, osud rozhodne tak trochu za ni. 

Číst více
Nepřehlédněte

Mladým mužům často chybějí ke štěstí úplně jednoduché rady, říká Peter Podlesný. Jeho podcast patří k nejposlouchanějším na Slovensku

30.11.2022 | Rozhovory

Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. To není skutečnost, to je začátek románu Mikela Santiaga

29.11.2022 | Recenze

Colleen Hooverová: Ovládla TikTok, potom i žebříčky bestsellerů

28.11.2022 | Knižní zajímavosti

Chtěl jsem vytvořit nové ztělesnění upíra, který se od ostatních liší, říká Victor Dixen a proměnil krále Slunce v despotického vampýra

27.11.2022 | Rozhovory

Knihy, které skrývají tu správnou dávku motivace, nemusí být jen od známých autorů jako je Matt Haig nebo Mark Manson

26.11.2022 | Knižní zajímavosti

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.