Články z kategorie

Daniel Bambas si v nové audioknize užil i ženské role, které však paroduje jen do určité míry

24.10.2022 | Recenze
Daniel Bambas si v nové audioknize užil i ženské role, které však paroduje jen do určité míry

Detektivku Agathy Christie Proč nepožádali Evanse? mohou kromě čtenářů znát i diváci, a to hned z několika zpracování. Nejnověji se ve formě třídílné minisérie vrátila na televizní obrazovky v letošním roce pod režijní taktovkou Hugha Laurieho. Při této příležitosti se příběhu ujalo i vydavatelství OneHotBook a natočilo jej jako audioknihu.

Číst více

Kniha plná emocí s hlavní hrdinkou, která si vytáhla černého Petra už při narození

22.10.2022 | Recenze
Kniha plná emocí s hlavní hrdinkou, která si vytáhla černého Petra už při narození

Andrea si vytáhla černého Petra už při narození a svůj charakter a osobnost utvářela v rodině alkoholika a gamblera, který miloval svou ženu a děti jen do výše svého platu. Andrea si tak vytvořila zvláštní vztah nejen k otci a budoucím partnerům, ale především sama k sobě. Prakticky žádné sebevědomí, shazování všeho, co v životě udělá nebo co by udělat mohla, z Andrey udělalo komplikovaného člověka plného vnitřní bolesti a laxnosti k životu samému.

Číst více

Máte mnoho otázek o vesmíru a hledáte na ně odpovědi? Jorge Cham a Daniel Whiteson na ně srozumitelně odpoví

19.10.2022 | Recenze
Máte mnoho otázek o vesmíru a hledáte na ně odpovědi? Jorge Cham a Daniel Whiteson na ně srozumitelně odpoví

Tato kniha je o vesmíru, jak už název napovídá. A z vás se po jejím přečtení stane hvězda. Ať už půjde o diskusi se sousedem na téma mimozemských civilizací anebo při horkých chvilkách nad učebnicí s dítětem.

Číst více

Knihy izraelské autorky Cruji Šalevové jsou oblíbené u čtenářů i kritiků a oceněné řadou literárních cen

15.10.2022 | Recenze
Knihy izraelské autorky Cruji Šalevové jsou oblíbené u čtenářů i kritiků a oceněné řadou literárních cen

V současném psychologickém románu Bolest izraelské autorky Cruji Šalevové na vás čeká ženská hrdinka uprostřed své životní cesty. Volí mezi dobrodružným milostným vztahem a jistotami dosavadního, možná trochu nudného, ale přesto dobrého života.

Číst více

Druhý román Susan Wiggs voní po medu, ale obsahuje i bolestné okamžiky při líčení válečných událostí

11.10.2022 | Recenze
Druhý román Susan Wiggs voní po medu, ale obsahuje i bolestné okamžiky při líčení válečných událostí

Staré venkovské sídlo Bella Vista znovu otevírá své brány, farma s jabloňovými sady se již brzy chystá přivítat žáky do školy vaření, kterou povede nadaná Isabel Johansenová, jež v kuchyni svede nejrůznější kouzla. Základní ingrediencí všech receptů má být med, a tak se Isabel rozhodne najmout včelaře na výpomoc. Ovšem Cormac O'Neill, jenž se připlete rozzuřenému roji včel do cesty, není včelařem, nýbrž reportérem, který chce sepsat biografii Isabelina dědečka, Magnuse Johansena. 

Číst více

Alexandra Potter hledá v nové knize odpovědi na to, jak být šťastný a spokojený navzdory smutku a neštěstí

09.10.2022 | Recenze
Alexandra Potter hledá v nové knize odpovědi na to, jak být šťastný a spokojený navzdory smutku a neštěstí

Rozchod, rozvod, smrt, nemoc… Která bolest je největší? Každá… Dokáže dostat člověka na samotné dno. A přitom stačí jedna dobrá věc. Dokáže hojit, usmiřovat, měnit. Ať je kroků k vyrovnání, kolik chce, ať vám příručky tvrdí cokoliv.

Číst více
Nepřehlédněte

Mladým mužům často chybějí ke štěstí úplně jednoduché rady, říká Peter Podlesný. Jeho podcast patří k nejposlouchanějším na Slovensku

30.11.2022 | Rozhovory

Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. To není skutečnost, to je začátek románu Mikela Santiaga

29.11.2022 | Recenze

Colleen Hooverová: Ovládla TikTok, potom i žebříčky bestsellerů

28.11.2022 | Knižní zajímavosti

Chtěl jsem vytvořit nové ztělesnění upíra, který se od ostatních liší, říká Victor Dixen a proměnil krále Slunce v despotického vampýra

27.11.2022 | Rozhovory

Knihy, které skrývají tu správnou dávku motivace, nemusí být jen od známých autorů jako je Matt Haig nebo Mark Manson

26.11.2022 | Knižní zajímavosti

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.