Články z kategorie

Léto, dovolená a láska – co víc si přát?

15.07.2022 | Recenze
Léto, dovolená a láska – co víc si přát?

To takhle jednou potkáte naprosto nemožného kluka v béžových kalhotách a stane se z něj přítel na celý život. Náhoda nebo osud? Těžko byste hledali rozdílnější, a přitom naprosto k sobě padnoucí dvojici, jako jsou Poppy a Alex. Ona ztřeštěná a neukotvená, on pořádkumilovný a sevřený. Každý si žije vlastní život plný soukromých dramat, ale každé léto podnikají společnou dovolenou. Jak tohle asi může dopadnout? (text: Tereza Bártová, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Román s výstižným názvem Tři

14.07.2022 | Recenze
Román s výstižným názvem Tři

Valerie Perrinová se českým čtenářům představila románem Vyměnit vodu květinám, jehož hlavní hrdinka pracuje jako správkyně hřbitova. Druhá autorčina kniha nazvaná jednoduše a výstižně Tři je příběhem, jenž se svým námětem i zpracováním vryje pod kůži, a ještě dlouho po přečtení ve čtenáři doznívá. (text: Barbora Javorková, foto: Štěpánka Levá)

Číst více

Naděje umírá poslední

29.06.2022 | Recenze
Naděje umírá poslední

Když měla Erika Ventluková v roce 2003 při jízdě na kánoích v Rakousku nehodu, neměla sebemenší ponětí, jaký dominový efekt její úraz způsobí. Mladá dívka se v počátcích svého dospělého života, plná energie, aktivní sportovkyně a pilná studentka, dozvídá, že se nemoc diagnostikovaná v dětství vrátila. Bohužel natolik agresivně, že dívka najednou neví, zda má smysl plánovat si vlastní budoucnost. (text: Dagmar Garciová, foto: archiv redakce)

Číst více

Raději nechat historii spát

28.06.2022 | Recenze
Raději nechat historii spát

Objevená fotografie, ukrytý deník, zatvrzele mlčící pamětníci a žena, která pátrá po osudu svého ztraceného manžela. To jsou hlavní přísady kvalitního příběhu. Když do toho přidáte ještě syrové prostředí tajemného Laponska, vznikne dokonalý finský románový koktejl Popel a sníh. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více

Iluze: thriller ze světa magie

27.06.2022 | Recenze
Iluze: thriller ze světa magie

Camilla Läckberg je švédská autorka detektivních románů, dobře známá i v Česku – skoro dvě desítky jejích knih si u nás už našly hodně nadšených čtenářů. Zatím poslední vydanou knihou (a zároveň prvním dílem nové série) je thriller Iluze, který nás zavede mimo jiné do tajemného světa magie a kouzel. Těšte se, čeká vás skoro šest set stran napínavého čtení! (text: Hana Kubíková, foto: Helena Herynková)

Číst více

Druhá jízda s Coco Pinchardovou

24.06.2022 | Recenze
Druhá jízda s Coco Pinchardovou

Coco píše historické parodické romány, miluje svého syna, nezvládá bývalou tchyni a touží konečně spojit život s novým přítelem Adamem. Jenže, nebyla by to smolařka Coco, aby to šlo jen tak hladce. (text a foto: Helena Herynková)

Číst více
Nepřehlédněte

Mladým mužům často chybějí ke štěstí úplně jednoduché rady, říká Peter Podlesný. Jeho podcast patří k nejposlouchanějším na Slovensku

30.11.2022 | Rozhovory

Probudil se vedle zakrvácené mrtvoly a myslí si, že je vrah. To není skutečnost, to je začátek románu Mikela Santiaga

29.11.2022 | Recenze

Colleen Hooverová: Ovládla TikTok, potom i žebříčky bestsellerů

28.11.2022 | Knižní zajímavosti

Chtěl jsem vytvořit nové ztělesnění upíra, který se od ostatních liší, říká Victor Dixen a proměnil krále Slunce v despotického vampýra

27.11.2022 | Rozhovory

Knihy, které skrývají tu správnou dávku motivace, nemusí být jen od známých autorů jako je Matt Haig nebo Mark Manson

26.11.2022 | Knižní zajímavosti

magazín knihkupec

je nezávislý tištěný měsíčník přinášející informace o knižních novinkách, rovněž ale o důležitých událostech ze světa kultury a umění.

Tento portál je neúplným zrcadlem jeho redakčního obsahu. Některé články, recenze, knižní ukázky a pod. vycházejí pouze v jeho tištěné podobě. Pro tu ovšem musíte navštívit některé kamenné knihkupectví, kde jej dostanete zdarma ke svému nákupu.